ONZE HISTORIE

Al sinds 1910 staan onze medewerkers voor u klaar.. Onze winkel is uitgegroeid tot een begrip in Bunschoten-Spakenburg. Lees op deze pagina meer over onze historie.

Effe naar de smid...

Meer dan 110 jaar geleden richtte Gerrit van de Geest een smederij op in het centrum van Bunschoten-Spakenburg. De eerste verkoop vindt plaats op 5 april 1910, in totaal 65 (gulden)cent voor een nieuwe sleutel bij een slot. 110 jaar een familiebedrijf runnen op dezelfde plek is een unieke prestatie en nog steeds zijn er inwoners van Spakenburg die zeggen: “Ga dat effe bij de smid halen…..”. Inmiddels is de vierde generatie Van de Geest aan het werk en zijn verschillende franchiseformules voorbij gekomen. Sinds 2020 vindt u onze winkel onder de naam die ons terug brengt naar de start van het familiebedrijf: Welkom bij De Smid Spakenburg. 

1910

Oprichting

In 1910 richt Gerrit van de Geest een smederij op. Verschillende werkzaamheden worden verricht. Kleine reparaties, maken van sleutels en sloten, allerlei smeed- en ijzerwerk en reparaties aan wagens en wielen.

1954

Heropening

Er wordt een grotere winkel geopend met een ruim assortiment. Huishoudelijke artikelen, speelgoed, ijzerwaren, gereedschappen, kachels, haarden en sanitair.

1987

Vakman van de Geest

Er wordt een samenwerking gestart met franchiseformule Vakman. De keuze voor franchise maakt dat de winkel verder kan professionaliseren en scherper kan inkopen. 

2001

Fixet van de Geest Spakenburg

 Na maanden van voorbereiding wordt overgestapt naar een nieuwe franchiseformule die goed lijkt te passen bij de winkel. Er wordt een samenwerking aan gegaan met Fixet. 

2020

De Smid Spakenburg

De naam Hubo past minder goed bij onze winkel en assortiment. Na lang beraad is besloten onder een eigen naam verder te gaan. Met veelvoudig instemming van onze klanten zijn wij weer ‘De Smid’.

1942

Op zoek naar uitbreidingen

De tweede generatie Van de Geest neemt de smederij over en zoekt naar uitbreidingen in verband met het teruglopende smidswerk.  Er wordt een extra werkplaats geopend in de Dorpsstraat in Bunschoten. 

1979

Opsplitsing

Onze werkzaamheden gericht op metaalconstructie worden voortgezet op een nieuwe locatie en niet meer bij de winkel. Dankzij deze opsplitsing is er meer ruimte voor winkelvoorraad. 

1998

Vierde generatie

De vierde generatie Van de Geest neemt het stokje over. De winkel houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop van ijzerwaren en toebehoren en kenmerkt zich als een ware doe-het-zelf winkel. 

2014

Overstap naar Hubo

De naam Fixet verdwijnt landelijk. Er ‘moet’ daarom overgestapt worden naar Hubo. Op het logo na verandert er niets voor de klanten. 

Vandaag

Service en advies

De Smid Spakenburg heeft een goede naam in het dorp. “Wij doen er ook alles aan om die naam eer aan te doen. Dus net een stapje harder lopen voor onze klanten, elk probleem proberen op te lossen en altijd doen wat we beloven. En dat werkt, want er komen hier behalve klanten uit het dorp ook steeds meer mensen van buitenaf. Daarnaast leveren we aan een heleboel bedrijven in de regio.”

Vragen? Bel gerust met onze winkel: 033 - 298 0388

Contactgegevens

Colijnstraat 66
3752 AS Bunschoten-Spakenburg

☏ 033-298 0388
✉ info@desmidspakenburg.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 – 18:00
Dinsdag 08:00 – 18:00
Woensdag 08:00 – 18:00
Donderdag 08:00 – 18:00
Vrijdag 08:00 – 18:00
Zaterdag 08:30 – 17:00
Zondag gesloten